Sunday, 30 March 2014

SET MENGANDUNG SHAKLEE: Memang set terbaik!!

Assalamualaikum...
korang apa kabar? baik - baik hendaknya.... mana - mana yang bergelar ibu mesti pernah mengalaminyakan... mungkin mempunyai pengalaman yang berbeza bukan...

Mengandung merupakan kisah perjalanan manis, pahit dan mendebarkan bagi kebanyakan kaum hawa. Anak pertama, kedua, ketiga malahan keempat masing-masing mempunyai kisah dan pengalaman yang berbeza. Jika anda ibu hamil dan mengandung untuk pertama kalinya, anda memang BERTUAH kerana menemui blog ini malahan 1000x bertuah kerana "berkenalan" dengan SHAKLEE dengan lebih awal (berbanding Lynn : anak ke2 br jatuh cinta), lagi bertuah jika anda memilih Set Mengandung Shaklee sejak diawal tempoh kehamilan.

So, tanpa membuang masa jom kita berkenalan dengan produk shaklee. Secara jujurnya, sepanjang Lynn pregnant anak ke2 ni, Lynn mengalami masalah kekurangan HB, sgt rendah yaw 8.7 shj, dan Lynn terpaksa berulang alik ke klinik kesihatan setiap 2 minggu. Penat... Malahan dgn mengambil Ib***t dan Ob*m*n, masalah HB Lynn masi ON, kejap naik, kejap turun, kalau tak makan sayur, lagi la turun, turun, turun. AKhirnya, semasa kandungan masuk 8 bulan br terbuka hati mendaftar sebagai ahli dan terus pajak set mengandung J-2. Nak tahu apa jadi? setelah 2 minggu, Lynn ke klinik.. dan wallahhh.. HB dah naik ke paras normal. ALHAMDULILLAH... nurse pun puji sikit2.. hihihi..dan minggu2 berikutnya pun sama, HB x turun walaupun Lynn tak makan sayur.. (hadoinyerpon..sungguh liat nak makan sayur). Tapi sejak itu mmg yakin dgn produk ni.. tambahan kawan2 opis siap tegur, muka dah naik seri malahan putihh... (org ckp, bukan Lynn yg cakap.. heheheh).

Ok, panjang lebar pula.. so, untuk ibu mengandung, beberapa produk shaklee yang disarankan seperti di bawah:-



SET MENGANDUNG SHAKLL (J-1)
(Cadangan untuk Trimester PERTAMA)
Ia mengandungi:-

1. B-Complex (lengkap dgn Acid Folic)
2. Vitalea (Multivitamin dgn Iron Formula)
3. Ostematrix (Kalsium)
4. Vitamin C 
5. ESP* (Untuk tenaga berpanjangan)
*OPTIONAL: DICADANGKAN UNTUK ADD-ON
 
 
SET MENGANDUNG SHAKLEE (J-2)
(Cadangan untuk Trimester KEDUA dan KETIGA)
Ia mengandungi:-

1. B-Complex (lengkap dgn Acid Folic)
2. Vitalea (Multivitamin dgn Iron Formula)
3. Ostematrix (Kalsium)
4. Vitamin C 
5. Omega Guard (DHA & EPA)
6. ESP* (Untuk tenaga berpanjangan)
*OPTIONAL: DICADANGKAN UNTUK ADD-ON
 
 
 
 
Inilah Hot Item  Dan Wajib Ada Sampai Sekarang



Adakah kesemua suplemen ini perlu untuk semasa mengandung?

Jawapannya, YESS EXACTLY. Pengambilan vitamin sangat digalakkan kerana ia membantu untuk mengurangkan risiko kelahiran pra-matang, kekurangan berat bayi dan juga risiko kecacatan. Ia juga membantu kita menjadi lebih sihat dan kuat sepanjang kehamilan.

Asid Folik 
Ia sangat penting dalam pembentukan otak dan saraf bayi pada awal kehamilan. Dan pengambilannya dicadangkan sebaik-baiknya 3 bulan sebelum anda bercadang untuk hamil. Ia juga bertujuan untuk mengelakkan kecacatan pada saraf tunjang bayi. 

Iron (Zat Besi)
Zat besi penting dalam pembentukan sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Ia mengurangkan risiko kelahiran pra-matang. Bagi yang mengalami masalah HB yang rendah, zat besi ini sangat membantu dalam meningkatkan HB anda.
Tips: Elakkan mengambil vitamin ini bersama-sama dengan kalsium kerana ia akan mengurangkan penyerapan zat besi. Sebaliknya anda digalakkan untuk meminum segelas air buah ataupun mengambil bersama Vitamin C untuk penyerapan yang lebih optimum.

Kalsium
Ia membantu pembentukan tulang dan gigi yang sihat. Kekurangan kalsium dalam diri ibu hamil akan terdedah kepada risiko pre-eklampsia dan boleh membawa maut kepada ibu dan bayi. 

Omega-3
Ia diperlukan untuk penglihatan yang baik, perkembangan otak dan pembentukan sistem saraf yang baik. 

Rujukan: Dr. Zubaidi

terima kasih kerana sudi membaca....

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk dan berbaloi untuk anda dan keluarga, disamping menjana pendapatan 4 - 5 angka sebulan dari rumah? Hubungi Lynn untuk keterangan lanjut:-




* FREE CONSULTATION
* BEST PRICE and
* BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE  !!

Saturday, 29 March 2014

Bengkak Susu... Cara Mengatasi

"Sakitnyaa bengkak susu,camne nak buat ni? Bagaimana nak memulihkan bengkak susu?"
Lynn yakin, ramai mommies  mesti pernah alami ini, especially first time mommies. Memang sakit even nak pakai bra pun tak sanggup. Tapi jangan risau,bengkak susu ni bukanlah penyakit,tetapi berita gembira sebenarnya.


 Kenapa?

Bengkak susu ialah tanda positif anda sedang menghasilkan susu yang cukup untuk menyusukan bayi. Bengkak ini terjadi kerana penghasilan susu yang banyak dan tidak diperah mengakibatkan aerola menjadi keras. Perkara ini berlaku jika si ibu mengepam lebih daripada keperluan bayinya sedangkan bayi itu sudah menyusu dengan baik.

Jadi,selalunya ketika bengkak susu, bayi akan sukar untuk melekap pada payudara anda kerana areola( kawasan kulit gelap disekeliling puting) sangat keras. 

Jadi bagaimana memulihkan bengkak susu ni?

1) Susukan bayi anda dengan kerap, iaitu setiap 2 atau 3 jam walaupun terpaksa mengejutkan bayi anda daripada tidur. 

2) Pastikan bayi anda menyusu daripada kedua-dua belah payudara pada setiap penyusuan.Selang selikan payudara.Pada sesi berikutnya,mulakan dengan payudara yang terakhir dihisap.

3) Letakkan tuala panas di dada, ataupun mandi dengan air suam sebelum memerah untuk memudahkan pengeluaran susu. Air suam mandian itu sendiri mungkin boleh menyebabkan susu keluar dengan sendirinya dan dapat melembutkan areola. 

4)Perah dengan tangan atau pam susu keluar sehingga areola menjadi lembut untuk memastikan bayi anda melekap dengan betul.

5) Jika masih belum membantu, segera dapatkan rawatan doktor. Jangan lupa inform doktor bahawa anda ibu menyusu.

Ini mungkin akan memakan masa. Sabarlah, dan teruskan usaha!


Tips Superb Vitamin : Boleh juga amalkan B Complex, Vitamin C dan Lecithin utk mengelak dari terkena bengkak susu.

Tips sampingan :Pakailah bra menyusu yang memberi sokongan, termasuk pada waktu malam. Pastikan ia benar-benar padan dan tidak terlalu ketat. Elakkan bra yang berdawai.

Semoga membantu mommies2 diluar sana ^_^


terima kasih kerana sudi membaca....

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk dan berbaloi untuk anda dan keluarga, disamping menjana pendapatan 4 - 5 angka sebulan dari rumah? Hubungi Lynn untuk keterangan lanjut:-




* FREE CONSULTATION
* BEST PRICE and
* BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE  !!

Vitamin Penting Ketika Mengandung

Vitamin Ketika Mengandung? Apa yang selamat.

Siapa kata mengandung tak perlu makan vitamin? time mengandung ni la wajib mengambil vitamin agar baby di dalam perut tu dapat membesar dengan sihat, lahir dengan selamat dan tiada komplikasi kesihatan . Penting juga kepada ibu agar sihat dan cergas sepanjang kehamilan.

Vitamin tambahan ada yang penting untuk ibu mengandung dan ada yang berbahaya terutama jika diambil dalam dos yang tinggi. Vitamin larut air seperti vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 dan vitamin C tidak disimpan dalam badan dan perlu diambil semula setiap hari. Vitamin A, D, E dan K pula adalah jenis vitamin larut lemak.

Vitamin A

Vitamin A adalah penting untuk penglihatan yang baik. Kekurangannya boleh menyebabkan rabun malam. Selain itu, ia turut bermanfaat dalam membina sel otak dan menghalang kelesuan. Walau bagaimanapun, dos yang tinggi boleh membahayakan janin dan menyebabkan kecacatan bayi, terutamanya jika diambil pada trimester pertama.

*Vitamin A yang diambil secara berlebihan boleh menjadi toksik. Oleh itu, vitamin A boleh diambil dalam bentuk multivitamin dan jika perlu hanya ambil dalam bentuk pro-vitamin.

Produk Shaklee untuk Vitamin A: Vitalea
Produk Shakee untuk pro-vitamin A: Carotomax

Vitamin B

Vitamin B kompleks mengandungi semua vitamin B seperti B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 dan B12. Semua vitamin B perlu bersama untuk hasil yang maksimum. Kekurangan dalam salah satu boleh menjejaskan semua fungsi. Semua vitamin B adalah selamat semasa mengandung, dan makanan tambahan asid folik atau vitamin B9 perlu diambil oleh semua wanita yang cukup umur untuk mengandung, kerana vitamin ini adalah penting kepada perkembangan bayi pada bulan pertama kehamilan. Kekurangan asid folic boleh menyebabkan bayi lahir dengan Neural tube birth defect.

Produk Shaklee untuk Vitamin B: B-Complex


Kesan-kesan kekurangan Asid Folic semasa mengandung: Neural tube birth defect.
Sumber: www.humpath.com

Vitamin C

Kekurangan vitamin C iaitu asid askorbik semasa mengandung boleh menyebabkan anemia, pra-eklampsia dan kurang berat ketika lahir. Tambahan ia boleh mencegah komplikasi kelahiran tetapi dos yang tinggi boleh mengakibatkan pengguguran.

Produk Shaklee untuk Vitamin C: Vitamin C Sustained Released (500mg)
Produk Shaklee untuk Vitamin C (kanak-kanak/dewasa): Chewable Vitamin C (100mg)

Vitamin D

Vitamin D semasa mengandung adalah selamat untuk kedua-dua anak dalam kandungan dan ibu. Kekurangan vitamin ini boleh menyebabkan bayi mempunyai tulang yang kurang bermineral. Wanita mengandung pada trimester terakhir mereka pada bulan-bulan musim sejuk adalah berisiko tinggi kekurangan dan mungkin memerlukan vitamin D tambahan untuk pembangunan tulang yang sihat pada bayi di dalam kandungan mereka. Vitamin D juga amat penting dalam meningkatkan penyerapan kalsium ke dalam tulang.

Produk Shaklee untuk Vitamin D: Ostematrix – Vitamin D, Calcium, Magnesium



Vitamin E

Kekurangan vitamin E boleh menyebabkan berat lahir yang kurang dan pra-eklampsia. Vitamin E apabila diambil semasa mengandung dengan vitamin C boleh melindungi terhadap kedua-dua pengguguran spontan dan pra-eklampsia, tetapi dos yang tinggi boleh menyebabkan masalah kesihatan janin. Dos harian yang selamat adalah 15mg sahaja.

Produk Shaklee untuk Vitamin E untuk ibu mengandung: Vitalea
*Vita-E Shaklee tidak disarankan diambil oleh ibu mengandung kerana dosnya yang tinggi.

Vitamin K

Kekurangan vitamin K jarang berlaku di kalangan wanita hamil tetapi boleh menyebabkan pendarahan yang berlebihan. Vitamin K juga penting untuk pembekuan darah.

Produk Shaklee untuk Vitamin K: Vitalea


Untuk ketahui vitamin untuk Set Mengandung sila klik sini.

Jika terdapat apa-apa pertanyaan berkenaan apa-apa produk shaklee, sila jangan segan silu untuk hubungi  Lynn.. jangan risau, Lynn tak paksa beli, hihi... :)
terima kasih kerana sudi membaca....

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk dan berbaloi untuk anda dan keluarga, disamping menjana pendapatan 4 - 5 angka sebulan dari rumah? Hubungi Lynn untuk keterangan lanjut:-





* FREE CONSULTATION
* BEST PRICE and
* BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE  !!

Tips kekal cergas dan sihat di awal kehamilan

Kehamilan memang sesuatu yang mengujakan. Namun, di awal kehamilan kebanyakan ibu comel akan mengalami masalah seperti morning sickness yang teruk dan menyebabkan badan lesu tidak bermaya dan merasa tertekan. Impian indah yang dibayang-bayangkan sebelum hamil musnah sekelip mata kerana hal ini. So, disini saya ingin berkongsi beberapa tips sihat dan cergas di awal kehamilan.

Tidur 8 jam setiap malam
Dapatkan sekurang-kurangnya lapan jam tidur setiap malam. Kekurangan tidur boleh menyebabkan migrain, depresi, hilang tumpuan dan memberi kesan kepada kesihatan kulit.

Pakai pakaian yang longgar dan selesa
Pakai pakaian yang diperbuat daripada kapas dan coli yang memberi sokongan yang baik. Pakaian yang selesa akan memberikan refleks ketenagan kepada ibu seterusnya memperbaiki mood dan minda yang tenang.

Kurangkan hubungan intim
Sebaik-baiknya elakkan hubungan intim secara agresif dalam masa 3 bulan pertama kehamilan lebih-lebih lagi jika anda ada sejarah keguguran. 

Pakai kasut bertumit rendah
Tinggalkan sementara high-heel kesayangan anda. Ini untuk memberikan jaminan keselamatan buat diri serta kandungan yang semakin membesar serta mengelakkan sakit belakang.

Makan pelbagai jenis makanan bernutrisi
Pilih makanan yang seimbang iaitu yang terdiri daripada karbohidrat, proties, vitamin dan zat galian setiap waktu makan.

Nutrisi yang seimbang dan mencukupi amat penting terutama kepada ibu hamil yang mengalami morning sickness yang teruk. Oleh itu, pengambilan bahan makanan tambahan dalam bentuk supplement adalah sangat digalakkan. Suka saya cadangkan beberapa supplement yang elok diambil ketika usia kehamilan masih di dalam trimester pertama. Supplement yang boleh diambil adalah seperti di bawah:-

Set Kehamilan J-1 Trimester 1
(Bagi kehamilan 1-13 minggu)

1. Vita-lea
2. B-Complex
3. Vitamin C
4. Ostematrix
5. Energizing Soy Protien (ESP)**

**Optional but highly recommended.
 
 
terima kasih kerana sudi membaca....

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk dan berbaloi untuk anda dan keluarga, disamping menjana pendapatan 4 - 5 angka sebulan dari rumah? Hubungi Lynn untuk keterangan lanjut:-




* FREE CONSULTATION
* BEST PRICE and
* BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE  !!

Sukar hamil?? Kenali punca KETIDAKSUBURAN

Sejak menjadi Independent Distributor Shaklee dan berkongsi tentang testimonial pengguna produk Shaklee yang berjaya hamil setelah mengambil supplement ni, ramai rakan-rakan facebook pm dan mengadu serta meminta nasihat tentang set kesuburan Shaklee yang dicadangkan. Ada yang mempunyai masalah kesuburan, malahan ada juga yang memang tiada masalah namun sukar untuk hamil. Oleh itu saya ingin berkongsi tentang masalah ketidaksuburan yang menjadi igauan ngeri rakan2 yang telah berumahtangga namun belum ada rezeki untuk menimang cahayamata.

Sebelum kita berkenalan dengan set tersebut ada baiknya kita ketahui apakah punca2 ketidaksuburan. Secara fitrahnya untuk pregnant, kaum hawa perlu mengeluarkan telur iaitu ovum. Kemudian, ovum akan bergerak melalui tiub fallopio untuk menuju ke rahim. Sementara itu, sperma suami perlu bergabung dgn ovum isteri dalam perjalanan tersebut, disenyewakan dan menempek di rahim isteri. Namun, jika berlaku masalah di dalam proses tersebut, ia dinamakan punca ketidaksuburan.

Punca ketidaksuburan WANITA
 
Saluran tiub fallopio tersumbat – disebabkan jangkitan kuman yg menyebabkan tuib fallofio tersumbat atau kandungan luar rahim dan juga disebabkan endometriosis.

Endometriosis – terjadi apabila tisu dari selaput rahim (endometrium) berkembang dan tumbuh di luar rahim. Terdapat tisu endoetrium yang melalui tuib fallopio ke ruang perut semasa kitaran haid yang menyebabkan radang setempat yang menyebabkan organ berdekatan perut melekat sesame sendiri dan menyebabkan kesakitan haid.

Gangguan telur – hormon tidak seimbang menyebabkan gangguan dalam proses ovulasi hingga menyebabkan telur tidak matang. Keseimbang hormone boleh berlaku disebabkan berat badan yang berlebihan atau kurang berat badan, mengalami perubahan berat badan mendadak dalam masa yang singkat dan juga boleh disebabkan oleh kelenjar tiroid tidak berfungsi dengan baik.

Masalah rahim – ketumbuhan pada rahim (fibroid) iaitu terdapat ketumbuhan di dalam rahim yang terbentuk daripada lapisan otot dan tisu penghubung di dalam rahim. Ia bole membesar dan menyebabkan kesakitan semasa period.

Punca ketidaksuburan LELAKI
Sperma tidak matang – masalah ini berlaku apabila lelaki tidak dapat menghasilkan sperma normal yang mencukupi dan dapat bergerak bebas. Kegagalan ini mungkin disebabkan jangkitan kuman semasa kanak-kanak. Pembuluh darah yang membengkak pada alat kelamin juga menyebabkan masalah ini. Penyebab lain adalah seperti gangguan hormon, masalah keturunan dan faktor persekitaran. Selesema juga boleh membawa kesan kepada kekurangan kualiti sperma.

Gangguan pengangkutan sperma – kekurangan sperma yang dapat memasuki tubuh wanita kerana salur duktus yang membawa air mani tersumbat.

Berdasarkan punca-punca di atas, beberapa langkah boleh diambil untuk hamil iaitu:-

Mengambil Multivitamin – semua wanita yang merancang untuk hamil adalah SANGAT disarankan untuk mengambil asid folik untuk mengurangkan risiko kecacatan janin. Si suami pula dinasihatkan untuk mengambil supplement zink dan sclenium yang dapat membantu pengeluaran sperma.

Dapatkan berat badan ideal – Sekiranya terlalu gemuk atau kurus ia akan mempengaruhi tahap kesuburan. Oleh itu sila kawal berat badan.

Ketahui waktu subur – Hari subur Cuma berlaku 4 – 5 hari dalam sebulan. Dengan mengetahui tahap subur, peluang untuk hamil adakah tinggi. Salah satu cara untuk mengetahui hari subur adalah dengan mencatatkan suhu badan asas anda dan perhatikan tanda-tanda ovulasi seperti lender serviks yang lebih licin dan senak perut di tengah bulan.

Tingkatkan kesuburan lelaki – pastikan kesihatan reproduksi suami pada tahap yang optimum dengan mengamalkan hidup sihat.

Kurangkan tekanan – terlalu tertekan akan mengganggu kesuburan.
Jauhi dadah, rokok dan minuman keras – akan member kesan kepada kesuburan serta meningkatkan risiko keguguran dan komplikasi kehamilan.

Rujukan: Majalah Pa & Ma (Jan 2013)



Setelah mengetahui punca ketidaksuburan dan langkah untuk hamil, kita marilah kita berkenalan dengan supplement Shaklee… suka sy ingatkan supplement ini bukan jaminan untuk hamil, namun sebagai usaha untuk menstabilkan hormon, membaiki sel-sel badan agar berfungsi sepenuhnya dalam usaha untuk mendapatkan zuriat.

Set Kesuburan Shaklee mengandungi vitamin/supplement seperti di bawah:
Untuk Suami dan Isteri
B-Complex
Vitalea
Vitamin C


Untuk Isteri
GLA


Untuk Suami
Zinc


Penerangan setiap supplement:-

B-Complex
Untuk sistem reproduktif yang sihat, penting dalam pembentukan janin, melawan tekanan, mengandungi asid folik, meredakan senggugut.

Vitalea
 Pelengkap nutrisi, tingkatkan metobolisma, redakan senggugut, elak anemia.

Vitamin C
Mengekalkan kolestrol sihat, meningkatkan sistem imun, memerangi kanser, meningkatkan motiliti sperma, elak sperma membentuk gumpalan

GLA 
Penghasilan estrogen, menyeimbangkan hormon.

Zink
Meningkatkan penghasilan testosterone, meninggikan kiraan sperma, untuk pertumbuhan

+++++++++

Ingin tahu dengan lebih lanjut? Sila hubungi Lynn :)
terima kasih kerana sudi membaca....

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk dan berbaloi untuk anda dan keluarga, disamping menjana pendapatan 4 - 5 angka sebulan dari rumah? Hubungi Lynn untuk keterangan lanjut:-




* FREE CONSULTATION
* BEST PRICE and
* BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE  !!

Wednesday, 19 March 2014

Invite Me

Assalamualaikum,

Para pembaca yang budiman. Lynn ingin berkenalan dengan anda.
Lynn juga ingin berinteraksi dengan anda.
Jika sudi, boleh tak anda invite Lynn di facebook anda.
Ini Nama YangLynn Gunakan 
 
Dan ini adalah gambar profile
Lynn
Gambar kami satu family  pergi holiday

Insya Allah, semoga hubungan kita dapat dieratkan melalui facebook. Niatkan kerana Allah. Sesiapa yang menjalinkan hubungan dengan orang lain. Allah akan melapangkan pintu rezekinya. 

terima kasih kerana sudi membaca....

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk dan berbaloi untuk anda dan keluarga, disamping menjana pendapatan 4 - 5 angka sebulan dari rumah? Hubungi Lynn untuk keterangan lanjut:-



* FREE CONSULTATION
* BEST PRICE and
* BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE  !!

Jatuh Cinta Dengan ESP

Assalamualaikum,

Ok, bagi yang belum kenal ESP, mesti tertanya-tanya, apa yang best sangat pasal ESP ni? Apasal semua orang sibuk promote dan nak makan ESP ni?

Haa..hanya mereka yang dah mencubanya je yang tau betapa bestnya ESP ni. Jadi, apa benda ESP ni yer??

APAKAH ESP - ENERGISING SOY PROTEIN ISOLATE POWDER?

ESP (Energising Soy Protein) Isolate Powder ni adalah protein dari jenama Shaklee. Ye, memang ada protein jenama lain di pasaran.

Lynn pun pernah cuba jenama lain sebelum ni. Tapi memang tak boleh lawan ke'best'an ESP Shaklee.




PRODUK SHAKLEE PERTAMA DICUBA

Sebenarnya, ESP adalah produk Shaklee pertama yang Lynn cuba pada Oktober 2013, iaitu 2 bulan  baby Irfan lahir.

Sejak tu lah Lynn dah jatuh cinta dengan ESP dan Shaklee. Badan memang rasa bertenaga walaupun meyusukan anak dan bekerja shift (12 jam setiap hari)

PENGGEMAR SUSU SOYA

Sebenarnya, Lynn ni memang peminat susu soya sejak zaman remaja lagi.

DULU, sebelum kenal Shaklee, Lynn suka minum susu soya dalam kotak. Masa tu saya suka sebab soya tu sedap je, tak fikir pun Soy GMO ke, gula terlebih ke dalam tu..huhu..teruk betul..

Alhamdulillah sekarang Lynn dah jumpa alternative soya yang lebih sihat & berkhasiat!! Tentulah Energising Soy Protein ESP!!



SEKARANG, inilah dia my favourite breakfast setiap pagi.

Memandangkan Lynn masih fully breastfeed Baby Irfan, Lynn minum MILO + ESP + NESTUM. Then SHAKE!!! 

Perghh...memang sedap giler!! Memang mengenyangkan sampai ke tengahari. Tapi Lynn masih ambil breakfast lain sama, bukan yang ni je. Hihi.

Kalau sehari tak minum ESP rasa tak lengkap hidup ini. Chewah..

KEBAIKAN ESP

Bagi ibu menyusu macam Lynn, bila minum ESP ni, badan rasa cergas dan bertenaga. Susu badan pun jadi semakin pekat dan baby cepat kenyang.

Ini kerana komposisi terbesar dalam susu ibu adalah protein. Jadi bila badan ibu cukup protein, susu yang ibu hasilkan pun lebih pekat dan berkualiti. Senang nak menyusu.

Baby pun happy, dan dapat membesar dengan sihat dan tembam, macam baby Irfan. Hehe.


Fateh at 7 months old.  Tengok tembamkan baby Irfan. Inilah Baby Shaklee kami :)

ESP juga boleh mengurangkan rasa lapar, jadi sangat sesuai untuk mereka yang ada Gastrik. Sebab tu lah ia jadi hot product pada bulan Ramadan.

Protein juga penting kepada mereka yang ingin kulit cantik dan tona kulit yang sekata. Protein adalah makanan sel.

Jadi sesiapa yang ada banyak parut jerawat hitam tu, kemungkinan besar adalah disebabkan kekurangan protein untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tu.

Oh ye, ESP Shaklee ni takde apa-apa perisa macam coklat ke, strawberry ke. Bukan sebab Shaklee kedekut yer. Tapi sebab nak mengekalkan keaslian soya.


NON-GMO (NON-GENETICALLY MODIFIED ORGANISM)


 
Yang paling istimewanya ESP Shaklee ialah, soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetic. Ia dipanggil NON-GMO (Non-Genetically Modified Organism).

Daripada benih sehingga penyimpanannya, Shaklee hanya menggunakan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti. Mesti ada yang tanya, apa bagusnya kalau soya Shaklee ni Non-GMO?

Haa, ini ada kaitan dengan RUMOURS yang kata soya ni produk Israel lah, boleh menyebabkan kemandulan lah, soya penyebab kanser dan macam-macam lagi keburukan soya.

Harap bertenang yer. Sebenarnya yang ramai tak tahu, bukan soya menjadi penyebab keburukan ni. Tengoklah sejak berpuluh-puluh tahun dulu, orang Jawa makan tempe diperbuat dari soya hari-hari.

Kan sihat dah bijak je. Takde masalah pun walaupun makan soya hari-hari. Lynn sendiri adalah peminat tempe, penangan time praktikal Melaka dulu... Hihih..


KEBURUKAN SOYA GMO




Sebenarnya produk soya (GMO) ialah produk yang telah diubahsuai genetiknya sehingga serangga pun tak lalu nak makan.

Jadi production pun bertambah besar dan pengeluar dapat untung berlipat kali ganda. Sebab itu mereka boleh jual dengan harga yang sangat murah.

Pengubahsuaian inilah yang boleh menyebabkan allergy, toxin dan potensi kanser.

Malangnya yang menjadi mangsa adalah manusia yang tak tahu dan terus-menerus makan produk-produk GMO ni.

Sekarang ni memang banyak produk GMO di pasaran terutamanya soya dan jagung. So lepas ni kalau nak beli produk dari soya atau jagung, pastikan ia berlabel Non-GMO yer.

Jangan beli sesuatu produk tu sebab murah, sedap, or sebab nak dapat barang free. Hargailah kesihatan badan kita.

InsyaAllah dalam next entry Lynn akan terangkan dengan lebih lanjut kenapa kita perlu pilih produk yang Non-GMO berbanding produk GMO yang kebanyakannya lebih murah di pasaran. 


ESP IS THE BEST SOY PROTEIN IN THE WORLD

Alhamdulillah, memang rasa bertuah sangat sebab dapat menikmati protein dari sumber soya yang berkualiti tinggi. The best ever brand in the world.

Harga yang sangat mampu dimiliki. So no wonder la ESP ni selalu sold out dan ia menjadi hot item di kalangan customer-customer Lynn. Ia memang sesuai untuk Lelaki dan Wanita.

Jadi, cubalah segelas ESP hari ini, dan anda pasti sukakannya!! Buatlah pilihan bijak memilih protein dari sumber soya Non-GMO.

Ingat yer, soya dari sumber GMO memberi risiko penyakit berkaitan KANSER DAN ALLERGY. Hihi, saje bagi ayat penutup yg menakutkan.

Lepas ni sila check label tin soy protein masing-masing, GMO or Non-GMO? :)


PROMOSI ESP MARCH 2014!!




Dengan setiap pembelian Set Promo BELI 6 PERCUMA 1, anda layak mendapat
PENJIMATAN SEHINGGA HAMPIR RM400 !!!
(Terms and Conditions Apply)


1) SPECIAL MEMBERS' PRICE
2) FREE SHAKLEE MEMBERSHIP (Worth RM65)
3) CASH BONUS

terima kasih kerana sudi membaca....

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk dan berbaloi untuk anda dan keluarga, disamping menjana pendapatan 4 - 5 angka sebulan dari rumah? Hubungi Lynn untuk keterangan lanjut:-




* FREE CONSULTATION
* BEST PRICE and
* BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE  !!