Friday, 27 November 2015

Minuman Selepas Period

Assalamualaikum......
Korang apa khabar.....  lamanya tak menulis....
Dah bersawang pun blog ni....

Ok...har ini nak share sikit amalan selepas period .

BAHAN2

halia ( anggaran besar ibu jari )
kunyit ( anggaran besar ibu jari )
serai ( dua batang )
daun pandan (2 helai )
gula batu atau madu ( ikut tekak )
air 3 cawan

tambahan jika perlu :::

:::: sireh ( 2 helai ) jika korang mengalami masalah keputihan

::::: manjakani ( 1biji ) utk merapatkan bahagian bawah : tidak sesuai utk anak dara

===============

basuh bahan dan rebus semua bahan
3 cawan air hingga jadi 1 cawan air
tak perlu di potong / di hiris ( kalau nak hiris pun terpulang )

selepas air dah kering menjadi 1 cawan tutup api minum ketika suam ( tak perlu di blend )




kelebihan minuman ni
😍membersihkan rahim selepas period
😍mengeluarkan angin
😍anti kanser
😍 memecahkan lemak - lemak
😍 mengurangkan masalah bau badan
😍 kalau ada masalah kemaluan berbau pun elok minum ni

πŸ‘‰πŸΌπŸ‘‰πŸΌminum sebulan sekali selepas period saja

# boleh di minum oleh anak dara . mak dara
ibu menyusu ( ikut kesesuaian bayi )

tidak sesuai utk IBU MENGANDUNG
===
SEDAP KE ?? rasa apa ?
πŸ‘‰πŸΌ tak rasa apa2 malah air ni wangi ( sebab sesuai untuk bau badan )  ada gula batu di jamin tak pahit 😊 tapi halia jangan lebih - lebih nanti rasa pedas lak

jika korang tambah manjakani SUMPAH PAHIT GILA πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚  kalau tak tambah ok je

-------
boleh amalkan if period tak teratur  .tapi SEBULAN SEKALI SAJA uolss jangan nak buat banyk kali ye dalam sebulan.  minuman ni memang untuk sebulan sekali saja.. Sebab penggunaan manjakani, sireh  , kunyit yang berlebihan akan menyebabkan cepat putus haid. Dalam erti kata lain cepat monopous. Umur 40an da monopous. Xnak yeeee ,, petua ni elok untuk badan..tapi kalau berlebihan efek bdan lak.sama macam ubat

======

pendapat peribadi...

dah 3 bulan amal minum ni . memang badan rasa ringan , sendawa besar . bau badan pun berkurang . rasa sihat je

Lynn memang suka amal benda macam ni boleh percaya cara lama dari ubat - ubat kalau libatkan dalaman .

selamat beramal !
share kalau suka 😍😍

Wednesday, 29 July 2015

POWER OF NECK

Assalamualikum.... Apa kabar semua? Lama dah tak menjenguk korang semua di sini... Macam mana raya? Mestilah best, namakan raya...

Terlebih dahulu  Lynn susun sepuluh jari memohon maaf jika selama ini ada coretan Lynn yang membuatkan korang tidak senang dan kurang selesa... Maaf ye, salam kosong - kosonag buat pembaca yang budiman sekalian...


Batch berganti Batch,
Bulan berganti Bulan,
Seorang demi Seorang,
Dari Besar ke Kecik,
Dari Gemuk ke Kurus,
Dari XXXL ke XXL,
Dari XXL ke XL,
Dari XL ke L..

Bahkan,

Ada yang Terpaksa Skip,
Dari XXL ke M,
Dari XL ke Xs..

Wow!!

Ini belum cerita tahap kesihatan mereka lagi.

Ada jugak, yang dulunya ambil drug.. Dah stop.

Ada jugak, yang dulunya bacaan gula dan kolestrol tinggi.
Kini normal.

Ada jugak, yang dulunya hampir strok..
Kini, aktif bahagia.

Ada jugak yang dulunya bertahun-tahun menanti gelak tawa anak,
Kini termengandung

Ada jugak yang dulunya mengandung bertahun-tahun,
Kini dah bersalin normal.

Hehehe..

Bersalin tanpa anak.

Macam-macam ragam ada dalam NECK.

Syukur kepadaNya, atas nikmat dan rahmat yang Allah kurniakan kepada kami semua untuk terus membantu mereka.

Alhamdulillah.

Kini, mereka mampu mempertingkatkan amal ibadat kepadaNya selain berbahagia bersama insan-insan tersayang.

Jangan kata anda bahagia, jika bulan-bulan menghabiskan masa berdating di hospital.

Tiada siapa sanggup walaupun si kaya sekalipun.
Inikan mereka yang bersederhana.

Tiada lagi masa untuk membahagiakan insan-insan tersayang,

Tiada lagi peruntukkan waktu untuk bergembira di hujung minggu,

Tiada lagi sinar ceria melainkan duka menanti ajal.

Jangan! Jangan! Dan Jangan!

Biarkan diri kita mati kerana silap sendiri.

Ia MATI itu Pasti.

TAPI...

Kita perlu berusaha untuk hidup Sihat.

Sedangkan dalam Islam kita dididik untuk amalkan gaya hidup sihat berasaskan sunnah sama ada secara langsung mahupun tak langsung.

Dan non-muslim,
Ia bukan halangan kepada anda semua.

Kita semua sama.
Mampu Kurus dan Sihat.

Bertindaklah sekarang, sebelum OBESITI semakin mudarat.

Tak perlu tunggu anda OBES, baru nak bertindak.

Kerana MASA tidak menanti anda.




POWER of NECK!!
Limited Opportunity!!

Berminat?

Wasup 01126518526 : "I'M Power Of NECK!!

Hubungi rakan Agen yang anda kenali.

Kami bantu anda,
Anda bantu Kami..

Kita Kurus dan Sihat sama-sama.

#NECK
#TeamNECK

JOM KURUS DENGAN SIHAT....

Monday, 12 January 2015

Multivitamin Terbaik Untuk Anak Kita!!

Assalamualikum... 

Apa khabar korang semua, lamaya dah menaip.. rasanya dah berbulan blog ini bersarang...
Emm... Lynn agak sibuk kebelakangan ni... mohon ampun semua yer...

Setelah lama menunggu, akhirnya pada 1 January 2015, Shaklee telah mengumumkan product terbaru yang dinamakan VITA-LEA FOR CHILDREN!!

Haaaa..kalau orang dewasa ada multivitamin VITA-LEA WITH IRON, kanak-kanak punya pun ada tau!!. 

Sebenarnya sebelum ni VITA-LEA FOR CHILDREN memang dah ada, kalau tak silap Lynn pernah belikan untuk Darwish pada akhir tahun 2012 dulu. Darwish memang suka sangat makan vitamin ni. 

Tapi lepas tu pada 2013, production telah dihentikan sebab Shaklee nak improve formula vitamin ni. 

Dan Alhamdulillah, kini ianya KEMBALI!! 

Seronok la Darwish dan Miqael lepas ni. Boleh makan "gula-gula' perisa Grape yang sangat sihat dan berkhasiat!!

Jom kita tengok kelebihan VITA-LEA FOR CHILDREN ni .....



VITA-LEA FOR CHILDREN ni ada 18 Vitamin dann Mineral yang penting untuk pertumbuhan dan perkembangan anak - anak kita...

yang penting ianya di hasilkan daripada BAHAN SEMULAJADI sahaja. Contohnya, ia menggunakan PEMANIS SEMULAJADI iaitu XYLITOL. Jadi sangat baik untuk kesihatan gigi kanak - kanak tau...

rasanya pula? semestinya PERASA SEMULAJADI ANGGUR yang sedap .... Bukan perasa sintetik yer... Jadi ibubapa tak perlu risau la yer...



perbandingan VITA-LEA FOR CHILDREN shaklee dengan jenama lain...



Emm... cuba korang bayangkan, anak - anak kita perlu makan sebanyak ini makanan untuk mendapatkan khasiat Vitamin dan Mineral yang sama jumlahnya dalam VITA-LEA FOR CHILDREN...
 
Agak - agaknya cukup ke nutrisi yang kita bekalkan dalam makanan seharian anak - anak kita yer...



Ini pula perbandingan VITA-LEA FOR CHILDREN formula lama (tahun 2013) dengan formula terbaru.. semestinya formula terbaru lagi baik dan bagus...

alhamdulillah, sekarang Lynn dah boleh beri Darwish dan Miqael complete set kanak - kanak macam gambar di bawah nin...


set lengkap kanak - kanak sihat dan pintar :-
omega guard, mealshake, vita-lea for chidren, chewable vitamin c

semoga dengan usaha ini, Allah kurnikan kesihatan tubuh badan dan kecerdasan minda kepada ahli keluarga kami...


VITA-LEA FOR CHILDREN sangat sesuai untuk 4 tahun dan keatas.....



                           Perbandingan chewable vitamin c dengan vita-lea for chidren......

Ibu dan Papa doakan semoga Darwish dan Miqael menjadi orang yang soleh, bertaqwa, kaya dan berjaya di duania serta akhirat...amin..

korang berminat nak beri yang TERBAIK untuk anak - anak korang juga?
Insya Allah Lynn sedia membantu....



terima kasih kerana sudi membaca dan semoga memberi manfaat....

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk dan berbaloi untuk anda dan keluarga, disamping menjana pendapatan 4 - 5 angka sebulan dari rumah? Hubungi Lynn untuk keterangan lanjut: 




* FREE CONSULTATION
* BEST PRICE and
* BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE  !!